Gebruik de haast van je doelgroep

Heb jij haast, geen tijd en een to-dolijst van hier tot Tokio? Je doelgroep ook. En jij bepaalt of dat in je voordeel werkt, of in je nadeel. Want je kunt die haast van je doelgroep perfect gebruiken om je te onderscheiden van al die anderen. Daarom een kort artikel, speciaal voor jou.

Leestijd 1,5 minuut

illustratie bij de haast van je doelgroep

Hoe ziet je homepage eruit?

Stel, je voor: jouw ideale klant. Hij heeft net een fijn gesprek gehad met jou en is best wel bereid eens te kijken wat voor bureau jij nou eigenlijk hebt. Hij googelt je bedrijfsnaam. Vindt hij het direct? Hij heeft echt geen tijd om te gaan scrollen. Vooruit, de derde van boven. Hij komt op de homepage. Kan hij alles direct vinden: wie er werken, wat je doet, welke projecten je hebt uitgevoerd? Is duidelijk wat je voor hem kunt betekenen? Weet hij meteen waar hij naartoe moet voor een bezoek, hoe hij je kan mailen en bellen? 

Onthoud dat je doelgroep het druk heeft. Misschien nog wel drukker dan jij. Vindt hij het direct?

Ze heeft haast: is ze direct nieuwsgierig?

Je ideale klant moet eigenlijk naar een vergadering, maar je hebt haar nieuwsgierigheid gewekt. Nu komt ze op een pagina waarin je je projecten beschrijft, de casuïstiek. Wil ze daar meer over weten na de eerste zin? Zijn het spectaculaire resultaten? Herkenbare problemen? Of moet zij zich eerst door een alinea algemeenheden heen worstelen? Staat het vol vaktermen die toevallig net even anders zijn dan die zij gebruikt?

Kan die zich in no-time inschrijven?

Stel, je ideale klant heeft op dit moment even niet de urgentie om jou in te schakelen voor zijn bedrijf. Of geen tijd om je website te lezen. Maar die wil wel op de hoogte blijven. Misschien zich laten inspireren. Kan die zich ergens inschrijven voor een nieuwsbrief? En wat krijgt die dan in die nieuwsbrief? Borstklopperij over grote contracten of waardevolle informatie waar die zelf ook nog wat aan heeft?

Word je al zenuwachtig?

Met deze vragen kun je je hele website eens kritisch doorlopen. Als je daar haast mee hebt, kan ik dat natuurlijk voor je doen, eventueel in afstemming met je webbouwer. Of ik neem een eigen webbouwer mee.

Deel deze pagina