Regenachtige middag nodig? Laat mij die zijn

Laat mij jouw regenachtige middag zijn. Een tijd geleden belde een klant die al jaren zijn website wil vervangen. Dat is zo langzamerhand ook echt nodig. ‘Wat moet er nog gebeuren?’ vroeg ik. We hadden samen al teksten geschreven, hij heeft al beeldmateriaal.

‘Ik moet er nog één keer doorheen. Daar heb ik alleen nog even een regenachtige middag voor nodig,’ antwoordde hij.

‘Laat mij dan die regenachtige middag zijn.’ En we maakten een zoomafspraak voor de week erna.

Leestijd: 2,5 minuten

Stok achter de deur

Overigens had deze klant bij de zoomafspraak zijn teksten al grotendeels zelf gereviseerd. De afspraak zelf was al genoeg als stok achter de deur. Maar soms kan die laatste slag een enorme drempel zijn om een nieuwe website op te zetten. Dan heb je even een regenachtige middag nodig, die op de een of andere manier echter steeds weer voorbij gaat met andere zaken, die op dat moment meer prioriteit lijken te hebben.

Dus wanneer ga je nou eindelijk eens met die webteksten aan de slag? Geef mij de regie en ik sleur je erdoorheen. Na deze middag ben je wel klaar voor de volgende stap, dat beloof ik.

Wat kunnen we doen op een regenachtige middag?

We maken een plan

Soms weet je precies wat je nodig hebt, soms weet je niet waar je moet beginnen. Ik help je een eenvoudig en overzichtelijk stappenplan te maken. Voor elke stap maak je een keuze om het zelf te doen of uit te besteden, op basis van jouw tijd, geld, energie en vaardigheden. Voor alles wat je nodig zou kunnen hebben voor een website en de bijbehorende online communicatie weet ik iemand die daarin gespecialiseerd is. Ook de coördinatie en aansturing hiervan kun je uit handen geven of juist zelf blijven doen.

We monitoren je plan

Met enige regelmaat hebben we contact, variërend van een appje tot een uitgebreide afspraak, om de voortgang te bestendigen. Maar je zit nergens aan vast. Als je door wat voor reden ook wilt vertragen, versnellen, een pauze wilt nemen of helemaal stoppen kan dat altijd. Elk abonnement bij mij kun je altijd per direct stopzetten, zie mijn algemene voorwaarden in klare taal zonder kleine lettertjes.

Andere klanten begeleid ik bij het schrijven van hun boek, meestal een zakelijk boek. Van je eerste idee tot en met de verkoop van het duizendste exemplaar. (Nee Koos, jij zit daar al vet overheen.)

Ik interview jou

Ik stel alleen vragen die je uit je hoofd kunt beantwoorden en daarmee schrijf ik aantrekkelijke, toegankelijke teksten voor je website en je blog. Gericht op jouw doelgroep. Desgewenst geoptimaliseerd voor jouw zoekwoorden.

Ik redigeer je teksten

Schrijf je zelf die teksten, al dan niet in antwoord op schriftelijke vragen van mij, ook goed. Of je spreekt ze in. Ik maak er chocola van en stuur het terug, net zo lang tot jij tevreden bent. Ook behoed ik je voor perfectionisme: liever een imperfecte tekst online dan nooit online.

Koudwatervrees?

Ik weet vrij goed wat ik niet kan. Ik schrijf bijvoorbeeld beter voor jouw zakelijke klanten dan wanneer dat consumenten of particulieren zijn. Als ik de indruk heb dat jij meer aan een ander hebt, zal ik dat zeggen en vaak help ik mee om die te vinden – ik geloof niet in concurrentie maar in ideale klanten.

Weet je niet of ik de ideale oplossing voor jouw tekst ben? Probeer me uit. Begin met één pagina, of stel een plafond in uren of euro’s vast waar ik niet boven kom. Daarna beslis jij of we samen verder gaan of niet. Even goede vrienden, beloofd.

Eerst zien wat ik kan?

Ik heb een complete pagina aangemaakt met voorbeelden van wat ik voor anderen heb gedaan en hoe ik hun regenachtige zondagmiddag ben geweest.

Eerst maar eens praten? Dat kan altijd.