Portfolio Cline

Voor Buis Advies redigeer ik regelmatig teksten voor inschrijvingen van zorgaanvragen. Op LinkedIn schrijft Astrid Buis, eigenaar: “Caroline (her)schrijft duidelijk en gestructureerd de teksten die wij met onze klanten maken. Zij is snel van begrip, begrijpt wat er gevraagd wordt. Voor onze de inschrijvingen op aanbestedingen, subsidies en fondsen werken wij supergraag en heel vaak ook met positief resultaat samen. Het is ook goed overleggen en afstemmen met Caroline. Ik hoop dat wij nog lang met elkaar blijven werken en daarmee steeds weer aan de basis staan van betere zorg, welzijn en participatie.”

Voor ROC Mondriaan schrijf ik mee aan de Kwaliteitsagenda en de schrijfwijzer voor beleidsteksten.

Voor Refresj schrijf ik regelmatig webteksten voor hun klanten. Die interview ik dan, met name de over-mij-pagina vinden ze moeilijk – hoe vertel je waar je goed in bent zonder op te scheppen? Vaak vervolgen we dat dan met een blog, wat hen veel minder moeite en tijd kost dan dat ze vooraf vreesden. Bradley Camelia: “Caroline en ik werken regelmatig samen en ik kan met volle overtuiging zeggen dat zij een fantastisch mens en professional is.

Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten was er direct een persoonlijke klik. Onze samenwerking is ontzettend prettig. Iedere keer blijkt dat onze briefing steeds korter wordt omdat we op dezelfde manier tegen zaken aankijken en wat dat betreft op één lijn liggen. Caroline is zeer kundig en schrijft heel duidelijke teksten. Het is ongelooflijk hoe ze in staat is om ingewikkelde zaken helder en begrijpelijk te maken.

Caroline denkt altijd mee en voert niet alleen uit. Ze is proactief en weet precies wat er nodig is om projecten tot een succesvol einde te brengen. Ik kan Caroline dan ook aan iedereen aanbevelen.”

Marco Tieleman interviewde ik bijna wekelijks om een casus in een blog om te zetten. Altijd met respect voor zijn coachees, want meestal willen die niet herkenbaar op een website staan.

Voor Vaker in de Media geef ik bogspreekuren. Een uur lang geef ik antwoord op al je vragen. In de agenda staan nog veel meer workshops online en offline om te ontdekken hoe je vaker in de krant, in vakbladen, op de radio of op tv kunt komen. VIDM zet zich in voor meer diversiteit in de media, een ambitie waar ik graag aan bijdraag.

Voor Sustainable Change interview ik klanten voor blogartikelen.

Voor Profitable Services schreef ik blogartikelen op basis van interviews met eigenaar-directeur Arno Eussen.

Voor Veldhoen + Company schreef ik een deel van hun blogartikelen op basis van interviews met de CEO en consultants.

Voor InsideStory schreef ik blogartikelen op basis van ingesproken teksten. Eigenaar Hélène Oostdijk: “Ik heb Caroline gevraagd om samen met mij vanuit InsideStory te werken aan een uitdagende opdracht voor een ministerie. De opdracht was een strategisch narratief te helpen ontwikkelen rond een belangrijke en complexe maatschappelijk transitie. Caroline interviewde, schreef en herschreef zoals zij dat zo goed kan: to the point, scherp én betrokken. Met haar durfde ik het zoekproces naar dit verhaal aan en dat vertrouwen heeft ze waar gemaakt. Haar Arie en haar gouden rode pen zijn superwaardevol gebleken!”

Voor Succes met je Bedrijf gaf ik workshops en redigeerde ik alle blogartikelen, mailings en boeken sinds januari 2017. Marielle van der Vlies, eigenaar en oprichter van Succes met je Bedrijf: “De afgelopen jaren ontdekte ik in mijn ontwikkeling als ondernemer dat ik goed en snel kan schrijven. Ik ontdekte ook dat wanneer ik wil dat mijn doelgroep het ook werkelijk gaat lezen, ik iemand nodig heb die mij feedback geeft op mijn schrijven. Iemand die mijn teksten rijker, concreter en scherper maakt. Caroline, jij kan dit ontzettend goed. Dat heb je bewezen met het redigeren van mijn boek “Succes met je Bedrijf”. Je hebt aandacht voor de boodschap die ik mijn lezer mee geef, je vertaalt dit in woorden die bij mijn taal passen. Ik ben je zeer dankbaar voor al het werk wat je voor mij hebt gedaan en nog steeds doet.”

Voor Ginny Nijman schreef ik webteksten en redigeerde ik blogartikelen. Ginny Nijman: “C’line ondersteunt mij bij het schrijven van blogs. Ik maak een opzet en zij helpt me met het aanbrengen van structuur. Ik leer steeds beter schrijven door C’line. Wat ik prettig vind is dat ze mijn uitgebreide teksten terug weet te brengen tot de kern. Door onder leiding van C’line te schrijven blijft de vaart er in. Ze geeft me focus op een onderdeel van mijn werk dat ik belangrijk vind (ik wil mijn opdrachtgevers inspireren) maar dat er wel eens bij in schiet. Door haar achtergrond en ervaring kent ze mijn doelgroep goed en begrijpt ze dus wie ik wil inspireren. Een fijne partner voor de zakelijke markt.”

Koos Vervoort begeleid ik sinds 2014 met zijn blog. Inmiddels is het een boek: Koos, van laaggeletterde tot schrijver. We hebben een uitgever BforBooks en een voorwoord van prinses Laurentien. 12 september 2019 werd het boek gepresenteerd in de bibliotheek van Schiedam. Koos Vervoort: “Caroline is gedreven in haar werk. Ze heeft me leren bloggen en geeft me heel veel zelfvertrouwen. Ik werk aan een boek, daar gaat het heel erg goed mee, ook dankzij haar ondersteuning. Daarom wil ik haar graag aanbevelen.”

Voor Vaker in de Media geef ik af en toe een spreekuur Bloggen. Daarnaast redigeer ik de ondertiteling van de video’s, een groot deel van de eigen persberichten en het boek Vaker in de Media. Janneke van Heugten, directeur: “Caroline steunt nu al enige jaren de missie van VIDM: meer diversiteit in de media. Dit heeft ze onder andere gedaan door schrijftrainingen te geven. Naast haar kundigheid als schrijfcoach heeft Caroline diepe indruk op mij gemaakt door haar betrokkenheid, maatschappelijke gedrevenheid en warme karakter. Een doorzetter die anderen graag verder helpt, terwijl ze zelf in bescheidenheid op de achtergrond blijft.”

Voor Stichting BRIQS redigeerde ik online en offline teksten en boeken. Remko Zuidema van Stichting BRIQS: “Aardgasvrij en hoe nu verder? laten redigeren door Caroline heeft een paar nadelen: boeken gaan als warme broodjes van de hand, leveren pracht recensies op en je eigen tijd is effectief besteed… Dus zonder grap een mega plezier om mee te werken, met meteen een afstemde www.opengebieden.nl tekst. Op naar het volgende boek met bijbehorende communicatie.”

Voor People Change interviewde ik consultants en klanten voor artikelen op hun blog.

Rogier Offerhaus, oprichter en eigenaar van People Change: “Caroline helpt ons met de strategie van onze communicatie online. Haar aanpak met de Rode Loper spreekt mij erg aan. Bovendien hebben we bij haar een flexibel abonnement dat we steeds aan kunnen passen, dat werkt prettig. En ze kan goed omgaan met mijn feedback. Ik ben meer van de menskant en minder van de IT. Daarom vind ik het fijn dat Caroline ook de uitvoering verzorgt, zoals het plaatsen op de website, de mailings, de website en social media. Ik beveel haar van harte aan!”

Petra Groot, eigenaar van People Change: “Caroline verzorgt voor People Change de hele communicatie online: strategie, blogartikelen, webteksten, mailings en social media. Wat enorm helpt is haar achtergrond als consultant bij Pentascope. Ze begrijpt ons en onze diensten en ze verstaat onze taal over veranderen en transformeren. Daarnaast kan ze goed schrijven en is het ook prettig met haar samen te werken. Een aanrader!”

Voor Johan Buwalda redigeerde ik UNDP in Liberia en De Vogelkooi.

Voor KSG trainers & consultants interviewde ik klanten voor hun Best Practices en consultants voor andere artikelen.

Voor School of Mavericks redigeerde ik blogartikelen. Peter Clausman, eigenaar van School of Mavericks: “Caroline heeft een groot verschil voor mij betekend. Zij redigeert blogs, sales pages, e-books en andere communicatie van mijn bedrijf de School of Mavericks. Met haar samenwerken is één van de eerste en beste investeringen die ik heb gedaan. Eentje waar ik heel blij mee ben, omdat het me veel brengt. Je verhaal helder en strak hebben is onontbeerlijk voor een goed lopende business. Goed communiceren met je klanten is een must. Dan helpt het enorm als je met iemand kan werken, zoals Caroline, die heel goed werk aflevert, op een hele fijne heldere manier samenwerkt, betrouwbaar is en ook nog snel werkt. Met deze recommendation leg ik wel een geheim van me bloot: Kijk maar eens naar het verschil tussen mijn blogs van 2014 en 2015 en de kwaliteit van de blogs nu op www.schoolofmavericks.com. Als je het verschil ziet ben je verkocht!”

Voor Anke Siegers redigeerde ik haar boek De Nieuwe Route. Anke Siegers: “Caroline heeft mijn boek ‘De Nieuwe Route’ geredigeerd. Zeer naar mijn tevredenheid! Caroline is snel, streng (in de meest positieve zin van het woord) accuraat en prettig om mee te werken. Haar enthousiasme voor de inhoud en taal is aanstekelijk en motiverend.”

Voor Arthur Hol vatte ik artikelen samen en redigeerde ik andere artikelen online en offline.

Voor Copper8 redigeerde ik het boek Circulair inkopen in 8 stappen in prettige samenwerking met Cécile van Oppen.

Voor IT Bases schreef ik alle webteksten op basis van interviews met de eigenaar.

Voor Anderson MacGyver schreef ik van 2013 tot 2017 blogartikelen op basis van interviews met de eigenaren/directeuren en redigeerde ik artikelen van consultants. Daartoe gaf ik er blogworkshops. Rik Bijmholt, oprichter en directeur-eigenaar van Anderson MacGyver: “Caroline beoordeelt en verbetert onze conceptblogs en geeft creatieve inzichten. Wij zijn erg tevreden met haar ondersteuningen, met name met haar flexibliteit om ons soms op het laatste moment te voorzien van input.”