Websitebezoekers en hun 7 zonden

Je websitebezoekers zijn de ergste mensen die er zijn. Ze komen niet en als ze al komen, dan klikken ze niet en als ze al klikken, dan kopen ze niet. De hoogste tijd om ze eens door te lichten op hun 7 zonden. In tegenstelling tot de geest van deze maand, ga ik hen daar niet op wijzen, ga ik hen er niet vanaf helpen, maar ga ik hen op hun wenken bedienen. Want sommige zonden zijn gewoon erg lucratief. Zo lang jij maar tegenover elke zonde een deugd plaatst.

Leestijd: 2,5 minuut

1. Egocentrisch: maak ze tot jouw held

Als het niet over henzelf gaat, zijn ze niet geïnteresseerd. Jouw verhaal, hoe het zo gekomen is, de geschiedenis van je bedrijf. Het zal ze worst wezen. Al die andere doelgroepen die je ook nog aan wilt spreken met je website: irritant. De wereld draait om hen en alleen om hen. Ze willen zich op handen gedragen zien en alles moet om hen gaan. Maak het verhaal van je doelgroep daarom centraal op je website. Anders klikken ze al weg voor ze goed en wel weten wat jij voor hen kunt betekenen.

2. Lui: neem de moeite

Websitebezoekers zijn lui, daarom moet jij extra je best doen. Dezelfde mensen die op vakantie zo dik mogelijke boeken in hun koffer proppen, willen op internet niet lang lezen. Een korte titel, een klein blokje tekst, liefst met een beeld erbij. Het kost moeite om je boodschap in 350 tot 500 woorden te persen. ‘Ik stuur je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte’, schreef Blaise Pascal, de wiskundige filosoof. Maar het loont!

websitebezoekers

3.     Afgeleid: focus op één onderwerp

Websitebezoekers zijn snel afgeleid. Man of vrouw, ze kunnen maar één ding tegelijk. Alles piept, knippert en flikkert en daartussen moet jij je dus op één onderwerp tegelijk focussen. Laat ze niet kiezen en bied ze één duidelijk pad aan met en rode loper waarover ze jouw website bewandelen. Blijf dus ook interessant en kom steeds weer met verrassingen en nieuwe insteken.

4.    Gehoorzaam

Je websitebezoekers zijn gehoorzaam, dus jij moet precies zeggen wat ze moeten doen. Ga er dus nooit vanuit dat ze je wel mailen als ze iets willen weten. Dat ze wel op zoek gaan naar je producten als dat niet duidelijk in het menu staat of dat ze zelf wel het initiatief nemen. Draag het ze op en gebruik de gebiedende wijs: ‘Klik hier’, ‘Reageer nu’, ‘Schrijf je in’. Het werkt.

5.    Gehaast

Websitebezoekers zijn altijd gehaast, dus jij moet ze in 2 seconden weten te binden en te boeien. Je intro in de nieuwsbrief, de titel van je artikel en de eerste zin moeten steeds wortels zijn om hen de volgende stap te laten zetten.

6.    Verwend

Websitebezoekers zijn extreem verwend. Alles wat ze zoeken vinden ze met één druk op de knop op Google. Je content moet echt waarde bieden. Je teksten moeten briljant zijn. Want voor jou tien anderen.

7.    Afwezig

Je moet ze er aan hun haren bijslepen, werkelijk. Het ergste wat een websitebezoeker kan zijn, is afwezig. Daarom moet jij overal aanwezig zijn. Op social media, offline en in hun mailbox. Volgend jaar: is een wekelijkse mailing geen spam?

Wil jij je websitebezoeker met open armen ontvangen en verleiden bij jou te kopen? Voer eerst een doelgroepanalyse uit of neem nu vrijblijvend contact op.

Deel deze pagina

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.