Interview voor je blog

Artikelen voor je blog kun je afwisselen met interviews. Maar wie interview je dan voor je blog en waarover?

Leestijd 2 minuten

Interview voor je blog

Een mogelijkheid om een nieuw gebied te verkennen is om deskundigen te interviewen. Daarmee steun jij op hun expertise en het versterkt jouw positie. De meesten vinden het leuk om een interview te geven en als je ze met naam en toenaam noemt in je blog, is het ook nog zakelijk interessant voor hen, zo snijdt het mes aan twee kanten.

interview voor je blog

Activeer je klanten

Als je producten verkoopt of verhuurt kun je eindeloos vertellen over die producten, maar de mooie verhalen zitten in het gebruik ervan. Bij de gebruikers dus: je klanten. Zet dan jouw klanten in als deskundige en interview hen. 

Daarmee informeer je je potentiële klanten over wat ze kunnen bereiken (als ze jou inschakelen). Dit doe ik zelf op mijn blog en ook voor bijvoorbeeld People Change

Prikaccidenten

Je kunt naar iemand toegaan en die interviewen, zoals ik heb gedaan met Prikaccidenten voor het arboportaal van het ministerie van Sociale Zaken. Het was een gevoelig onderwerp: ik heb een vrouw geïnterviewd die zich geprikt had aan een naald waarmee ze een patiënt had geïnjecteerd – een prikaccident. De patiënt bleek hiv te hebben en zij was dertig weken zwanger. Het interview is een indringend pleidooi geworden om vooral veilige naalden te gebruiken, die onmiddellijk na het aanprikken van een patiënt beveiligd zijn zodat je er jezelf niet mee kunt prikken.

Interview maakt je tot thought leader

Als je iemand al kent en het onderwerp is iets minder diepgravend, kun je gewoon een paar vragen e-mailen die de ander dan beantwoordt en je blog is klaar. Natuurlijk moet je nog een klein beetje redigeren, maar het is een snelle manier die toch heel veel toevoegt aan jouw blog, namelijk de deskundigheid van een ander. Zo vond ik het erg leuk om mij te laten interviewen door Wiebe de Jager, destijds uitgever van Eburon, die mijn Blogbijbel uitgeeft.

Een interview op je blog maakt jou een thought leader. Eventueel kun je de vragen opsturen en dan per telefoon of skype de vragen laten beantwoorden, dan maak je het de geïnterviewde gemakkelijker.

Interview voor je blog met hulp van Arie

Misschien heb je heel scherp voor ogen wat voor vragen je iemand wilt stellen, maar als je geen idee hebt hoe je dat structureert, kun je altijd het verhaal van Arie gebruiken:
1. Over wie gaat het en wat is zijn streven?
2. Wat belemmert het streven?
3. Wat maakt de kwestie urgent?
4. Hoe is het opgelost?
5. Hoe liep het af?

Deel deze pagina

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.